PSV the name, Soccer the game

PSV – FC Utrecht 2018/2019

Roland

Heraznl

De eerste wedstrijd.

HerazHet is altijd afwachten hoe een seizoen gaat starten.  FC Utrecht is in de eredivisie statistisch gezien een makkelijke tegenstander, maar voor de beker verloor PSV in eigen stadion nog niet zo lang geleden. En dan is er de wisseling van de wacht. Een nieuwe trainer voor de groep die ook verandert is.

Dit jaar is het niet anders. Links en rechts zijn Arias en Brenet vertrokken.De nieuwe backs, Angeliño en Dumfries, speelden beide een goede wedstrijd. Dumfries maakte zelfs een doelpunt. Aanvallend zijn we er niet op achteruit gegaan vanuit de verdediging gezien.

HerazOp de foto kijkt iedereen de bal na die op dat moment de doellijn passeert. Altijd lekker het doelpunt moment toevallig vast te leggen met je camera. Maar de actie rondom de corner blijft me het meest boeien. Wie neemt ze, wie loopt waar, wie blokt wie, wie staat er voor de afvallende bal, hoeveel spelers blijven achter. En wat doet de tegenpartij. Dekken ze de palen, staan ze in een zone, is er mandekking, wie pakt wie. De corner is een klein stukje voetbalkunst op zich. Daar blijf ik foto’s van schieten. Bekijk de foto’s maar eens en probeer de situatie te lezen.

Heraz

Maar de man van de match was voor mij Bergwijn. Wat een heerlijke acties! Daar ga je voor naar het stadion.

Komend weekend gaan ze naar Sittard, om de nieuwkomer Fortuna te verwelkomen. Ik ben er Dinsdag weer bij tegen BATE Borisov.
Champions League…

Tags: , ,