PSV the name, Soccer the game

PSV – Feyenoord Johan Cruyff Schaal

Roland

Heraznl

 

Het mag weer beginnen

Hoewel de zomer nog in volle gang is en de kermis nog maar 1 dag oud is in Eindhoven was gisteren de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie.

Het openingsduels is als gewoonlijk de strijd om de Johan Cruyff Schaal. Dit jaar PSV -Feyenoord.
Een echte prijs die je gewoon moet pakken in eigen huis. Zou je zeggen.

Het was heet, nog steeds. Zwetend liep ik met mijn dochter richting de stad. Een wedstrijd waar je apart kaartjes voor moet kopen, buiten je seizoenskaart, geeft je altijd de mogelijkheid eens iemand anders mee te nemen. En zij is er altijd voor in. De juiste opvoeding vermoed ik.

Het was nog vroeg in de namiddag, en we besloten eerst een biertje te gaan drinken. Hoewel het al lekker druk was bij de aftrap besloten wij verder af te zakken richting het Wilhelminaplein. Kijken of we een plekje in de schaduw kunnen scoren.

Een goed gesprekHeraz

Het plein was niet vol. Alle terrassen in de zon waren leeg, maar in de schaduw was geen tafeltje meer te vinden. Onder een luifel was nog wel een staan tafel vrij. “ik ga wel bier halen” en ze schiet naar binnen. Binnen is niet veel te doen, ook te warm denk ik. Het terras naast ons in een mannenkoor begonnen. Het gaat nu echt beginnen.

Geen zuchtje wind komt er over het terras. Het zweet druppelt langzaam over mijn rug. Vooraan op het terras zitten twee heren aan een tafeltje van 4. Genietend van de zon maar vooral van een koel biertje bekijken ze het jongensvolk dat zich aan de andere kant van de straat vermaakt onder de parasols. “kom, laten we vragen of we die andere twee stoelen kunnen gebruiken”,”zitten we in de schaduw en in de trek”.

De heren vonden het prima. Al snel raakte we aan de praat en vertelde ze mij dat ze niet voor PSV hier waren, maar wel voor het voetbal. Twee Feyenoord supporters. Hij was een bondsridder, werkte voor de KNVB en was taai op het PSV bestuur dat hij geen parkeerplaats en een ontvangst kregen.

Dat was wel gebruikelijk de afgelopen jaren voor dit soort wedstrijden. Zijn voetbalmaat die hij bij had had nog met Adri van Tiggelen gevoetbald. De Spijker, die voetbalde tussen 91 en 94 bij PSV. Met Popescu samen in het midden. Dan kun je uren praten over voetbal, maar na een paar biertjes te hebben uitgewisseld, wilde zij nog op de foto met haar nieuwe vrienden, emails uitgewisseld, en beloofd dat ik de foto’s zal mailen.

HerazNaar de wedstrijd

Het was al wat aan de late kant geworden. Op het scherm achter ons zagen we dat ze al warm aan het lopen waren. En ik maar koel proberen te blijven.
De heren heb ik geen succes gewenst, maar wel een leuke voetbalmiddag. Dat de beste mogen winnen. Yeah, Right.

Het voelde goed om weer in het stadion te zijn. Ik had voor deze wedstrijd een andere plaats. Wel goed zicht maar bloed heet! De wedstrijd kabbelde voort. Ook om een beetje te ballen was het te warm. Maar de sfeer was vermakelijk en de wedstrijd had enige spanning. Een echte analyse maak ik nog niet na 1 wedstrijd. De flanken zien er goed uit dit jaar, maar in het centrum moet nog wel iemand opstaan.

De wedstrijd bleef 0-0. Penalties. Ik was erbij in Madrid. Toen stopt Zoet NUL penalties. Daar ben ik nog niet helemaal overheen.
Misschien dat ik dat binnenkort is precies uit ga leggen. Professor voetbal of zoiets.

Hier enkele foto’s die ik genomen heb. HET IS WEER BEGONNEN!

Tags: , ,