What I do on Twitter

Tweetdeck, het grote verhaal

Roland

Heraznl

HerazWeg verhaal

Dat heb ik weer. Vandaag zou ik een nieuw verhaal online zetten. Twee weken lang heb ik rooksignalen zitten ontcijferen tussen de verschillende leden. Dit keer was het geen café of bakkerij, dit keer was het een overslagplaats van een transportbedrijf. Precies 1 tweet heb ik verzonden. Toen 1 van de chauffeurs de weg kwijtraakte plaatste ik een routebeschrijving gericht aan mijzelf, drukte bij het account van de chauffeur op “Follow”, wachten op zijn “Like” en drukte toen weer op “unfollow”. 

HerazDit had ik al drie keer zien gebeuren. Waar stuurde ik hem naartoe? Laat het me weten als jij het weet. Twee uur nadat ik de tweet verzonden had begon de communicatie opnieuw. Ik heb mijn account tijdelijk gedeactiveerd, en meegelezen met mijn nieuws account. De taal werd grof, er werd gescholden, en er werd naar mijn account gezocht. “call Boran, it’s Boran” was het laatste wat er op de rol geschreven werd.  Zijn account en van 3 andere die hem ook aanwijzingen hadden gegeven werden verwijderd. Het kunstje was om iedere keer de gebruikersnaam te veranderen. Dat lijkt effectief, maar twitter werkt met nummers, en die nummers veranderen niet. Ik ben ze kwijt. Allemaal. De sleutel van de conversatie wordt niet meer gebruikt. Einde verhaal.

HerazTwitter genot.

Het is allemaal niet zo spannend. Iedere webbrowser heeft het wel ergens zitten. Offline lezen. Dat houd in dat hij de gehele pagina download waardoor je deze kunt lezen als je niet on-line bent. Maar geen enkele browser is perfect. Met een kleine scriptfile lees in nu de pagina’s in die ik wil volgen. Dat zijn de verhaal lijnen. Om het live te volgen maak ik gebruik van tweetdeck. Het is gewoon een onderdeel van Twitter en erg handig als je meerdere personen tegelijk wil volgen. Tweetdeck werkt met kolommen. Die kolommen kun je naast elkaar zetten. Je hebt verschillende soorten kolommen.

Als je dan een ultra-wide scherm hebt waar je op moet werken dan hen je een prachtig leesboek.

HerazHet archief.

Tweets die hier op komen te staan worden niet verwijderd als je er slim mee om gaat. Hierdoor kun je iedere verhaal op je gemak doorlezen. Met de “user” kolom kun je een individuele gebruiker volgen. Persoonlijk zet ik a retweets uit. Zeker in een groep omdat die elkaar allemaal herhalen. Sommige account maken honderden tweets op een dag, waarvan ze er zelf 5 de lucht in slingeren. De postbode’s onder de twitteraars… daar kom ik op terug!

Hoe snel of hoe lang kun je een tweet nog bekijken… Soms net lang genoeg.

Wil je een verhaal volgen gebruik dan de “search” kolom.
Het beste is te kijken naar wie er allemaal in de reply staan. Kies daar iemand vanuit die het minst twittert. Zet een + voor de naam en het verhaal kan beginnen.

HerazDoe je iets illegaals?

Nee, Tweetdeck is een onderdeel van Twitter. Je kunt zelfs met meerdere accounts  tweetdeck delen. Het is twitter voor bedrijven, maar de echte liefhebber kan er zijn hart mee ophalen. Heel veel plezier op twitter!

Tags: ,